Wij maken
professionele websites
voor elk budget

Technische vragen

Nota: Deze pagina is bedoeld voor technische lezers. Zij worden verondersteld vertrouwd te zijn met de afkortingen en terminologie.


Hoe zit het met support van verschillende browsers? Werken de sites op iPad en Android tabletten?

Compatibiliteit tussen de verschillende operating systemen en browsers is niet vanzelfsprekend. Een groot probleem waar ontwikkelaars jammer genoeg heel veel tijd aan spenderen om niet te zeggen "verliezen".

Wat ons betreft maken wij een onderscheid tussen het bekijken van de websites en het bijwerken ervan.

Bekijken van de sites

Wij testen op de volgende systemen:

  • Windows: FireFox, Microsoft Internet Explorer (IE), Google Chrome en Safari
  • Mac OS: Safari, Firefox, Google Chrome
  • iPad
  • Android

Wij zorgen ervoor dat de websites kunnen bekeken worden en goed overkomen op de laatste en voorlaatste versies van de browsers. Wij verzekeren geen compatibiliteit met oudere versies (Bvb Firefox 16, MS IE7).
Noteer terloops dat de meeste browsers automatisch voorstellen om de laatste versie ervan te installeren. De gebruikers kunnen er dus heel gemakkelijk voor zorgen dat ze "up-to-date" zijn.

Browsers die geen support hebben voor "Adobe flash player", zoals de iPad en Android kunnen voorlopig geen video's of audio files spelen. Slide shows worden vervangen door een stilstaand beeld. We zullen overschakelen naar HTML 5 gebaseerde video en audio spelers wanneer ondersteuning hiervoor beschikbaar is in de meest populaire browsers.

Bijwerken van de sites

De meeste functionaliteiten voor het bijwerken van de sites zijn beschikbaar op de dezelfde browsers als hierboven vermeld.

Wij garanderen echter enkel 100% van de functionaliteiten op de laatste versie van Firefox.

Terug naar de vragen

Welke servers gebruikt Pamabiz?

Wij hebben servers bij twee verschillende hosting bedrijven, een in Europa, een in de USA. Wij kontroleren automatisch om het uur de beschikbaarheid van die servers. Daarenboven worden alle sites dagelijks gekopiëerd op computers in een derde lokatie.

Terug naar de vragen

Welke software gebruikt Pamabiz?

Wij gebruiken Apache op Linux servers. Voor onze eigen software ontwikkeling gebruiken wij PHP en Javascript. Wij gebruiken ook modules van derden zoals TinyMCE voor de tekst verwerker.

Terug naar de vragen

©  Copyright  2010-2021  -  www.pamabiz.be  -  Alle rechten voorbehouden  -  (email webmaster)
Site door www.pamabiz.be: Wij maken professionele websites voor elk budget.